jobergwerff.reismee.nl

update :P

nou, in tegenstelling tot wat ik in mijn vorige verhaal vertelde, zijn we niet naar Volta gegaan ;) alles gaat hier op z'n ghanees :P

we zaten eigenlijk al in de trotro, maar die dingen vertrekken niet voordat de hele bus vol is.... we zaten al twee uur in die bus te wachten en er waren nog steeds 4 open plekken, en het zou nog erg lang duren voor die vol waren, dus we zijn maar uitgestapt... hadden er geen zin meer in ;)

nu gaan we dus volgend weekend en dan iets eerder weg en in een gewone bus, niet in een trotro. Denk ook wel leuker, want we hebben nu een nieuw meisje bij ons in huis! Lotte, ook nederlands dus, en die kan dan mooi mee volgend weekend!

in plaats van Volta hebben we vrijdag verder rustig aan gedaan en zijn we zaterdag met onze 'zus' naar Lake Bosomtwi geweest. een meer in de buurt van Kumasi. En we hebben zelfs gezwommen :) ik zal proberen wat foto's te uploaden....

ondertussen zijn we aardig gewend geraakt aan alle aanrakingen en opmerkingen die we hier krijgen, zoals 'obruni' en 'how are you?', maar bij het meer werden we werkelijk overvallen door alle aandacht! haha, wij stonden daar in 't water, en in bikini ben je zo mogelijk nog blanker natuurlijk :P en er kwam echt een hele groep jongelui aan, die wilde dat we ze leerde zwemmen, en wilden op de foto met ons, echt bizar! Wij natuurlijk vrolijk meedoen.... Ghanezen zijn trouwens echt heel goedgelovig. als je ergens op de markt loopt en ze willen heel graag dat je iets koopt, zeg je gewoon, ik ben hier nog voor 2 maanden. Dan vragen ze, kom je nog een keer langs?? als je dan ja zegt, geloven ze je altijd!! dan laten ze je eindelijk met rust, want je komt toch nog terug :P

verder heb ik niet heel vee te melden. echt super trouwens om zoveel mensen te kunnen spreken via skype!! lijkt het net of ik weer thuis ben :) al zou ik daar niet zoveel aandacht krijgen van jullie :P

we zitten nou met z'n 3en (Liseth, Lotte en ik) in het internetcafe, werkelijk een beetje de tijd te doden, want in het weekend is er niet veel te beleven hier... wat ik eigenlijk niet eens zo erg vind, lekker rustig! het gaat verder dus helemaal goed met ons! :D en ik krijg het toch wel steeds meer naar m'n zin! :D

haha nog een stukje eronder, ik was helemaal vergeten dat het mijn verjaardag was.... het stomme is dat Ghanezen verjaardagen helemaal niet vieren! haha dus das goed voor mij :D ze weten alleen op welke dag ze geboren zijn... dat was bij mij dus een zaterdag, dus heet ik hier AMA... de meeste mensen weten ook niet eens hoe oud ze zijn! dus t word een rustig dagje :D ik ga alleen het gastgezin trakteren op stroopwafels :D

Janneke

Ha Jo! Van harte gefeliciteerd met je verjaardag!!!! Misschien kun je met die stroopwafels meteen het koekhappen introduceren daar ;-)

Leuk om je verhalen te lezen. Heel veel succes en plezier daar,

xx Janneke

tante marja

en AMA is zaterdag? Ook langs deze sympathieke weg van harte gefeliciteerd met je verjaardag. en heb je Janneke's advies al opgevolgd van dat koekhappen? Dankzij een niet-volle trotro boeiende zwemverhalen; hadden we anders meoten missen!
xx

Christiaan en Karin

Hey Joanne! Gefeliciteerd met je verjaardag hoor! Heb je die stroopwafels daarheen meegenomen?? Gelukkig dat het allemaal goed gaat daar! Veel plezier!

Liefs, Christiaan en Karin

Jannie

Alweer een dag later om je te feliciteren, denk dat de kaart per post en de email kaart niet is aangekomen maar alsnog van harte gefeliciteerd. Zo te lezen heb je prima naar je zin gezellig om het allemaal te lezen, en de foto's te zien
Groetjes van ons

Chriss

Hej meid,
Gaaf om zo je blogverhalen te lezen. Ik ga zo ook even de foto's kijken. Volgens mij is het een hele belevenis en ik kan me er maar moeilijk een voorstelling van maken hoe het daar is. Wel tof om zoveel te zien en mee te maken. Maar ook wel heftig hoor, die weeshuizen...
Ik kijk uit naar je volgende verhaaltje!
Liefs!!
Ps. Heb je mn smsje nog gehad?

Marije

Hey Joanne,

Gefeliciteerd met je verjaardag! En wat heerlijk om al die verhalen te lezen zeg :) Vind het helemaal leuk!

Geniet er van, en succes en plezier weer met werken deze week...

Ada Heldoorn

Hoi Joanne,

Wat leuk dat je een web-log bijhoudt. Twintig jaar geleden liep ik stage in Nigeria en vanaf dat moment heb ik altijd belangstelling voor mensen die een poosje naar het buitenland gaan. 'k Heb voor je wegging niet zo gevolgd waar je precies in het weeshuis (?) aan de slag ging. Is er een site waar je wat meer van de omgeving kan zien? Wat een erbarmelijke omstandigheden. Ben je nog bij de meisjesgroep terecht gekomen om te werken?
Nog gefeliciteerd met Gerards verjaardag en die van jezelf begrijp ik uit je weblog. Zijn jullie een dag na elkaar jarig? Een hartelijke groet van fam. Heldoorn, Laan van Blotenburg 20a!

Ada Heldoorn

Sorry Joanne, ik had het tabblad foto's nog niet geopend!!! Zie dat er veel meer opstaan dan het rechterbovenhoekje deed vermoeden.

Sylvia KD

Hoi Joanne, leuk verhaal weer om te lezen. Ziet er erg gezellig uit bij het meer op de foto's.
Vond het gastgezin de stroopwafels lekker ?
Tot horens of mails maar weer en het beste daar hoor !

Jessica

Hoi!

Via een reisforum ben ik bij jou weblog terecht gekomen, en ik vind het echt heel erg leuk om te lezen en te zien!! (de foto's) Zelf wil ik dit volgend jaar ook gaan doen voor 5 of 6 maanden. Hoe oud ben jij eigenlijk?

Groetjes en succes daar nog!:D

Michelle

Hey meid!

Mooi om te lezen dat je het toch iets meer naar je zin hebt! Het is niet makkelijk als je je er niet helemaal goed bij voelt..
Leuk dat er nog een NLe bij is gekomen! Altijd toch wel even fijn om met je eigen taaltje te kunnen praten!;)

Enorm leuke fotos zeg!
Ik heb ook skype nog van griekenland dus zal je wel even toevoegen. Kunnen we misschien ook is skypen als je toevallig online bent.
En zeker in het weekend zoals ik hier lees haha.

Nou meid ik heb alles weer even gecheckt. En het ziet er super uit!

Hele dikke kus van mij!

Joanne

@ Jessica

hoi!

ik ben nu net 23 :D tof dat je voor 5 of 6 maanden wilt gaan. Maar misschien is dat iets te lang als je dit nog nooit hebt gedaan. Wij zijn zeg maar blij dat we maar 2 maanden doen... :D
maar heel veel succes ermee! echt leuk!!

groetjes Joanne